Arama
Arama Sonuçları
Başıboş köpekler için harekete geçildi! 'Avrupa' çözümü geliyor
AK Partili kurmaylar, Batı ülkelerindeki uygulama örneklerine bakarak en insancıl çözümü üretecek.
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
Kastamonu böylesini görmedi: Evinde Piton besliyor! [VİDEO HABER]
Kastamonu'da bir şahsı evinde Kraliyet Pitonu besliyor. Yılanın sahibi N.Ü isimli şahıs, evinde evcil hayvan gibi beslediği ve Gorbi adını verdiği yılanıyla yaşıyor. Küçüklüğünden beri sürüngen hayvanları sevdiğini belirten yılanın sahibi N.Ü.; " Bu tür yılanlar avlarını boğarak öldürüyorlar" dedi.
Mersin'de Daireler, Kaliteli Yaşam Alanları
Mersin, ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip şehridir.
Hipertermi nedir? ısı hastalığı nedir? belirtileri neler?
Son günlerde aşırı sıcaklar ile gündeme gelen Hipertermi, veya ısı hastalığı, anormal derecede yüksek bir vücut sıcaklığıdır. Genellikle sıcak, nemli havalarda çok fazla fiziksel aktivite yapmanın sonucunda meydana gelmektedir. Acil Servis Uzmanı, Prof. Dr. Ali Osman Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.
ABD'den Sivas'a ‘Hobbit’ uyarısı!
Sivas'ta 2015 yılında yapımına başlanan Hobbit evleri telif hakkına takıldı.
Günlük Burç Yorumuna Göre 12 Temmuz Çarşamba Günün Nasıl Geçecek?
12 Temmuz Çarşamba gününde burçları neler bekliyor? Günün en şanslı burcu hangisi? Günün en kazançlı burcu hangisi? Günlük burç yorumlarına göre 12 Temmuz Çarşamba günün nasıl geçecek? İşte yeni günde aşk, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzun yorumları...
Böcek ilacı kullanırken dikkat!
Havaların ısınmasının ardından ilaçlama faaliyetlerinde yaşanan artışlar, evcil hayvanlar için hayati risk oluşturuyor.
TBMM, en uzun yasama dönemini geride bırakıyor
Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemini geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 27. Dönem'de toplumun ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için yoğun mesai yaptı.TBMM'de 7 Temmuz 2018'de başlayan 27. Yasama Dönemi, 14 Mayıs'ta sona erecek.
1,4 evcil hayvan kayıt altına alındı
Ev hayvanlarının kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması çalışmaları çerçevesinde 1 Ocak 2021’den bu yana 855 bin 105 kedi, 574 bin 240 köpek ve 25 gelincik olmak üzere toplam 1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı.
Mikroçip uygulamasında son tarih 31 Aralık
Evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kayıt altına alınması uygulamasında son tarih olarak belirlenen 31 Aralık'a sayılı günler kaldı. Çip takılan hayvanlar kimliklendirilecek, taktırmayan hayvan sahiplerine ise yaptırım uygulanacak.Deri altına uygulanan mikroçipler sayesinde hayvan ve sahibine dair önemli bilgilere PETVET sistemi üzerinden ulaşmak mümkün olacak.
TÜRKİYE'DEKİ 3 HAYVAN HASTANESİNDEN BİRİ ÇANKIRI’DA
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı.
Bölge çiftçileri için umut oldu
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı. Alanında uzman veteriner hekim ve personellerin hizmet verdiği hastanede, 3 yılda yüzlerce hayvan sağlığına kavuştu.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 393 BİN 771 EVCİL HAYVANI KAYIT ALTINA ALDI
Tarım ve Orman Bakanlığı, 24 bin 872'si tehlike arz eden köpek olmak üzere 393 bin 771 evcil hayvanı mikroçip uygulamasıyla kayıt altına aldı.
Canlı satış yasaklanıyor
Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle petshoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak.
Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında HAYDİ denetimi
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı HAYDİ Ekipleri tarafından Kastamonu’nun Yukarıkuyucak köyü mevkisinde bulunan ve Türkiye’nin 3. büyüklükte Hayvan Pazarı olarak bilinen Canlı Hayvan Pazarında denetim yaptı.
Jandarma, evcil hayvan sahiplerini bilgilendiriliyor
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığının Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma (HAYDİ) Timi, il merkezi ve ilçelerinde evcil hayvan sahiplerini ziyaret ederek bilgilendirmede bulunuyor.
Evcil hayvanları kayıt altına aldılar
Mahalle muhtarları tüm mesailerini kedi ve köpekleri kayıt altına almaya harcıyor.
Google evcil hayvanların sanatsal ikizlerini bulacak
Google, 2018’de Arts & Culture (Sanat & Kültür) uygulamasında kullanıcılarının sanatsal ikizlerini bulmalarını sağlayan bir özellik sunmuştu. Bu özellik kapsamında şimdiye kadar 120 milyondan fazla selfie için eşleştirme yapılmış durumda. İnternet devi şimdi de evcil hayvanların sanatsal ikizlerini bulmayı mümkün kılıyor.
İlk vaka görüldü
Bu yılın başlarında Covid-19’a yakalandığı belirlenen ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan bir adamın virüsü evcil hayvanlarına bulaştırdığı bildirildi
Tüm Ailenizin Keyfini Çıkarabileceği Sağlıklı Beslenme
Daha sağlıklı beslenmeye çalışıyor ancak tüm aileyi bir araya getirmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsin.